Dagbesteding

Wij bieden dagbesteding aan mensen met een (verstandelijke) beperking of een lichte handicap, autismespectrumstoornis en/of psychiatrische problematiek. Zij verrichten allerlei werkzaamheden op een zo zelfstandig mogelijke manier. Het werk geeft structuur aan het leven van onze cliënten. Binnen en buiten. Veel vrijheid. Goede begeleiding. Huiselijke, informele, warme sfeer.

Onze cliënten houden zich bezig met de dieren (paarden, jongvee, pinken, kalveren,  geiten, schapen, ezels, konijnen, cavia’s, kippen en er zijn honden op het erf).  Ze voeren onderhoud uit en doen klussen. Aan onze panden, (groente)tuinen en het campingterrein en andere accommodaties. Ze hebben daardoor waardevol contact met onze campinggasten, een prachtige interactie.

Verder werken ze samen met Johan Elsinga in onze houtafdeling en sporten ze met Alie, de sportinstructrice van De Zwagemer, op een persoonlijke wijze en aangepast aan de capaciteiten en wensen van onze cliënten. De dag wordt meestal afgesloten met gezamenlijke spelletjes. Want het welzijn van onze cliënten komen op de eerste plaats.

Werken op onze zorgboerderij is waardevol en zinvol én bovendien een prima manier om mensen met een lichte beperking structuur te bieden en hun zelfvertrouwen en zelfbeeld te verbeteren.

Kosten
De kosten van onze dagbesteding worden vergoed door de afdeling WMO van uw gemeente. De Zwagemer werkt samen met de gemeente de Fryske Marren, de gemeente Heerenveen en de gemeente Súdwest-Fryslân.

Bezig met laden