Over ons

Het Zwagemer-team wordt gevormd door drie personen die zich met hart en ziel inzetten voor dit veelzijdige bedrijf. Even voorstellen:

Geertje Nijholt
Een veelzijdige loopbaan, vooral in de medische sector en 10 jaar boerin op een melkveehouderijbedrijf ging vooraf aan Geertje’s nieuwe uitdaging in De Zwagemer. Sportinstructrice, doktersassistente en een veelzijdige job op de kinderpoli van het St. Antonius Ziekenhuis in Sneek.

Welke beperking iemand ook heeft: er is een plek op De Zwagemer, vindt Geertje. Samen zoeken met de cliënt zoeken naar een invulling die past bij hun talenten en mogelijkheden zijn haar drijfveren. Cliënten zich het gevoel krijgen dat ze iets waard zijn. Maar ook dat ze worden gewaardeerd en nuttige dingen doen, passend bij hun niveau en gezondheid.

Geertje heeft de algemene leiding en doet de administratie. Haar droom: een schitterende kruiden- en bloementuin aanleggen op De Zwagemer.

 

Johan Elsinga
Johan is jarenlang actief geweest als schilder binnen het Sneker familiebedrijf. Vervolgens heeft hij ervaring opgedaan als leidinggevende waarmee hij in contact kwam met probleemjongeren die (via de jeugdzorg en reclassering) werkten aan maatschappelijke herintreding.

De begeleiding, de uitdaging, het helpen en motiveren van deze jongeren en de hele materie spraken hem erg aan. Dit was voor Johan de aanleiding om fulltime in de dagbesteding te gaan werken. Hij begeleidde probleemjongeren d.m.v. handvaardigheid, schilderwerk en houtbewerking en volgde relevante opleidingen.

Johan is op De Zwagemer verantwoordelijk voor het paardengedeelte en de houtbewerkingswerkplaats.

 

Alie Bruinsma
Na een carrière in de interieurhandel werd Alie sportintructrice (fitness & dans/aerobics). Aansluitend werd ze Personal Trainer waarbij ze haar visie ‘Gezondheid en geluk bestaat uit meer dan alleen maar een getraind lichaam.’ uitdroeg.

Vanuit dit principe ontwikkelde ze zich verder. Nu begeleidt ze de cliënten van De Zwagemer. Het geeft haar voldoening deze mensen in hun kracht te zetten. Sportief bezig zijn, maar ook creatieve activiteiten, omgaan met dieren en andere zaken. Kortom: het passende puzzelstukje vinden om de juiste snaar te raken. Deze combinatie maakt De Zwagemer bijzonder.

Alie regelt de creatieve en sportieve zaken en de groentetuin bij De Zwagemer.

Bezig met laden