Dagbesteding

Per 1 april 2020 gaat stichting Datsja uit Sneek de samenwerking aan met zorgboerderij “de Zwagemer” in Snikzwaag. Datsja zal de begeleiding van de huidige en toekomstige cliënten samen met ons uitvoeren.

Datsja is sinds 2015 actief met de begeleiding van jongeren in de gemeenten Súdwest-Fryslân & De Fryske Marren. In de vestiging aan de Marktstraat te Sneek zijn de afgelopen jaren tientallen jongeren begeleidt richting school en werk. De doelgroep bestaat uit jongens en meisjes van ongeveer 14 t/m 28 jaar die door omstandigheden thuis zitten en op dit moment niet naar school of werk gaan. Dit kan zowel vanuit WMO, participatie en de Jeugdwet, en is doelgericht naar een (uitstroom) resultaat d.m.v. individuele begeleiding en dagbesteding. Datsja richt zich op vier levensdoelen; Fysiek, sociaal, mentaal en spiritueel. Vanuit deze levensdoelen  worden er passende activiteiten en begeleiding aangeboden om diverse vraagstukken te beantwoorden.  http://www.datsja.frl

Het is een dagbestedingsplek waar ook ruimte is voor groenvoorziening, dierenverzorging, creatieve en sociale activiteiten maar ook sportactiviteiten en individuele begeleiding. De begeleiding wordt ingezet op diverse leefgebieden zoals: werk, scholing, financiën, sociaal, mentaal en fysiek.

Ook is het mogelijk om op de rustige locatie te Snikzwaag jongeren te ondersteunen in de weg naar zelfredzaamheid. De faciliteiten zullen zodanig ingericht worden dat jongeren op een ongedwongen manier kunnen werken aan hun fysieke en mentale gesteldheid. Daarnaast kunnen ze werkervaring op doen gericht op, dierenverzorging, groenvoorziening, horeca en servicemedewerker, hout en metaalbewerking.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Fokke Tuinier  06-21565091

Bezig met laden