Dagbesteding

Per 1 december gaat stichting Datsja uit Sneek de samenwerking aan met zorgboerderij “de Zwagemer” in Snikzwaag. Stichting Datsja zal de begeleiding van de huidige en toekomstige cliënten overnemen.

Datsja is sinds 2015 actief met de begeleiding van jongeren in de gemeenten Súdwest-Fryslân & Fryske Marren. In de vestiging aan de marktstraat Sneek zijn de afgelopen jaren tientallen jongeren begeleid richting school en werk. De doelgroep waar Datsja op focust zijn, jongens en meisjes van ongeveer 14 t/m 28 jaar die door omstandigheden thuis zitten en op dit moment niet naar school of werk gaan. Dit kan zowel vanuit WMO, participatie en de Jeugdwet, en is doelgericht naar een (uitstroom) resultaat. d.m.v. individuele begeleiding en dagbesteding. Datsja richt zich op vier levensdoelen; Fysiek, sociaal, mentaal en spiritueel. Vanuit deze levensdoelen  worden er passende activiteiten en begeleiding aangeboden om vraagstukken te beantwoorden vanuit de domeinen, werk/scholing, wonen, financiën, lichamelijke gezondheid, Psychische gezondheid en sociale relaties.  Doormiddel van de begeleiding die geboden wordt. Wordt de jongere weer terug gecoacht richting school en/of werk. http://www.datsja.frl

Dit betekend dat er een aantal zaken gaan veranderen in Snikzwaag. De zorgboerderij krijgt een andere naam. Het wordt een dagbestedingsplek waar ook ruimte is groenvoorziening, dierenverzorging,  creatieve en sociale activiteiten maar ook sportactiviteiten en individuele begeleiding. De begeleiding kan wordt ingezet op diverse leefgebieden zoals: werk, scholing, financiën, sociaal, mentaal en fysiek  Samen met de cliënt. Voor de clienten van De Zwagemer verandert in principe niks.

Vanaf 2 januari 2019 is het ook mogelijk om op de rustige locatie te Snikzwaag jongeren te ondersteunen in de weg naar zelfredzaamheid. De faciliteiten zullen zodanig ingericht worden dat jongeren op een ongedwongen manier kunnen werken aan hun fysieke en mentale gesteldheid. Daarnaast kunnen ze werkervaring opdoen gericht op, dierenverzorging, groenvoorziening, horeca en servicemedewerker, hout en metaalbewerking.

Mocht u vragen hebben dan kunt u Jelle de Boer 06-41 38 55 24 bellen.

Bezig met laden